lauantai , 20 heinäkuun 2024

Radan käyttösäännöt COVID-19 aikana

Radalle on luotu erityissäännöt Covid-19 johdosta!

Lue ohjeet tarkkaan ennen radalle menoa!!

– Olemme luoneet erillisen kalenterin ratavarauksille ”RADAN VARAUSKALENTERI COVID-19”.

Voit varata autokunnallesi ajosession TÄSTÄ !

Rata aukeaa käyttöön perjantaina 24.4 (mikäli lunta ei radalla enää ole ja ajo on turvallista)!!!


Tietoa ja ohjeita ratavarauskalenterin käytöstä:

 1. Ajosession voivat varata ainoastaan Ruukin FK:n jäsenet (Jäseneksi voitte hakea TÄSTÄ). Jäsenyyden vaatimus perustuu siihen, että näin meidän on helpompi hallinnoida ja seurata ketä radalla on ja jakaa mahdollisia tiedotteita.
 2. Voit varata ajosession kolmeksi tunniksi kerrallaan (jos ratavarauksia ei kalenterissa ole kun oma ajovuorosi päättyy, voit jatkaa harjoittelua).
 3. Arkipäivänä sekä lauantaina varaukset menevät seuraavasti klo : 9-12, 12-15,15-18,18-21. Sunnuntaina vastaavasti klo 12-15,15-18,18-20
 4. Radan varaukseen ei laiteta varaajan nimeä vaan Ajettava luokka sekä auton numero. Esimerkiksi MINI60 #8 tai 125 Master Heavy #74. Tällä tavoin pystyy saman luokan autot mennä vaikka yhdessä treenaamaan ja ei ole vauhtierot isot radalla.
 5. Laita Ajettava luokka sekä auton numero varauskalenterin otsikko kenttään (ei siis ”Kuka”-kenttään) näin toimien ei tule ylimääräisiä kenttiä näkyviin kalenteriin ja pysyy selkeämpänä.
 6. Luo omalle autokunnallesi oma tapahtuma, älä yhdistä muiden tapahtumien kanssa.
 7. Kolmen tunnin ajoharjoittelu alkaa tasan siltä kellon lyömältä kun rata on sinulle varattu, sinun tulee olla pois ratavarikolta kun harjoitusvuoro päättyy eli varaa ennakkoon aikaa, että ehdit poistua alueelta kun vuorosi on ohi.
 8. Poikkeuksena pitkänmatkalaisille esimerkiksi Rovaniemen veljille annamme vapauden varata useampi sessio vuorokaudelle.
 9. Tee varauksia ainoastaan kun tiedät varmasti että olet tulossa. Mikäli kuitenkin et pääsekään varaamallesi vuorolle, poista varauksesi pikimiten niin saa joku toinen varattua sen sitten itselleen.
 10. Ratavarauksia voi siis olla 5 kappaletta ”päällekäin”, koska radalle sallitaan 5 autokuntaa kerrallaan.
 11. Annetaan kaikille halukkaille mahdollisuus päästä ajamaan, joten ei hamstrata vessapaperia, käsidesejä eikä ajovuoroja
 12. Huomiokaa, että kaikilla jäsenillä on mahdollisuus poistaa esim toisen tekemä varaus, joten olkaa varovaisia kun näpelöitte kalenteria. Vahinkoja sattuu, mutta tarkoituksellisesta vahingonteosta rangaistaan.
 13. TeamUp kalenterisovellusta voi käyttää joko tietokoneen tai mobiililaitteen nettiselaimella tai lataamalla TeamUp sovellus (Iphone / Android)
 14. Radan varaussysteemi poistuu siinä vaiheessa kun Covid-19 rajoituksia ruvetaan purkamaan Suomen hallituksen päätöksellä.

– Tiedotteet jaetaan jäsenkirjeillä sähköpostitse sekä facebook sivujemme kautta.
– Olemme rajanneet radan käyttöä siten, että radalla voi olla kerrallaan maksimissaan 5 autokuntaa. Autokunta muodostuu 2-3 henkilöstä.
– Suoritamme ajoharjoitukset yksin, vain oman tiimin kesken (pyritään pitämään ratavarikolla maksimissaan ~10 henkilöä, sisältäen kaikki autokunnat).
Vauhtimaja on suljettu, eikä näin ollen ole käytössä. Varatkaa juomista ja evästä yms mukaan kun tulette ajamaan.
– Ratavarikolle on merkitty paikat, johon voitte sijoittaa varikkomateriaalinne. Pidämme riittävää (usean metrin) välimatkaa muihin alueella oleviin henkilöihin. Radalla saa ajaa kontissa kiinni 🙂
– Toiminta sijoittuu väljälle ulko-alueelle, jolloin lähikontaktit on helppo välttää ja niitä on myös noudatettava.
– Touhuamme vain omilla välineillä ja varusteilla.
– Teboililta ei ole tällä hetkellä saatavissa avaimia radalle eikä näin ollen myöskään ns. päivämaksu ole tällä hetkellä käytössä.
– Ratavarikon portin pieleen tulee koodillinen avainkaappi, jonka avaimella saa radan portin auki. Vierestä löytyy myös käsidesipullo, jota tulee käyttää kun avaimeen tai avainkaappiin kosketaan. Muista laitaa avain aina kaappiin takaisin sekä pyöräyttää avainkaapin koodi siten, että oikea  koodi ei jää näkyviin. Avaimista vastaavat Sami Raetsaari 050-4103509 sekä Tuomo Soukka #044-5951936
Sitoudumme kaikki noudattamaan erityistä varovaisuutta koskien koronaviruksen leviämistä.
– Vältetään ylimääräisen ajan viettämistä rata-alueella. Kun saavut harjoittelemaan, tee harjoituksesi ja poistu sen loputtua ilman viivyttelyä alueelta.
Jos oireilet tai tiedät mahdollisesti altistuneesi korona-virukselle, et saa tulla rata-alueelle!

– Seuraamme viranomaisten määräyksiä ja tarvittaessa voimme muuttaa ohjeistusta.

– Kilpailutoiminta on tällä hetkellä kielletty, vaikkakin Ruukin NorthCup osakilpailu on vasta heinäkuussa, seuraamme tilannetta.

Yhdessä järkevästi toimimalla ja ohjeisiin sitoutuen, pääsemme aloittamaan kisakauden jossain vaiheessa tällekin vuodelle. Hoidetaan kommunikointi puhelimitse, sähköpostilla tai some-alustoilla. Pidetään turvallisuus ja hyvinvointi ykkösprioritettina, kilpaa ehdimme ajaa myöhemmin. Oikein hyvää harjoituskautta ja turvallisia reenejä!

toivottaen,
Ruukin FK hallitus
11.4.2020


PS. Osia ratasäännöistä lainattu Pirka:n nettisivuilta.

Check Also

RUFK KARTING ACADEMY

Miten päästä lujempaa? Auto ei käänny mutkaan? Perä luistaa? Missä kohtaa jarruttaa? Miten jarruttaa? Iskä …